Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Ekim 1, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Shiitake Mantarı

HIITAKE  (Lentinula edodes) (Berk .) Dünya da kültürü yapılan mantar türleri arasında gerek besin değeri ve lezzeti gerek tıp alanındaki kullanımıyla uluslararası bir üne sahiptir. Shiitake daha çok uzak Doğu Asya ve Doğu Asya ülkelerinde üretilmektedir.Özellikle Japonya `da yetiştiriciliği bir sanat dalı olarak kabul edilmekte,yetiştirme yerlerine bir mabede gider gibi gidilmektedir.   TARİHÇESİ  Shiitake , şii ağacı (huş) mantarı anlamına gelip ,şii ağacının devrik kütükleri bu mantarın konukçusudur.Kompostları çok özel olarak hazırlanarak kültür ortamında yetiştirmekteyiz. Uzak Doğu Asya ülkelerinde  beyaz şapkalı mantardan çok daha fazla sevilen Shiitake `ye hoş kokusu ve lezzetinden dolayı çok değer verilmekte, "imparatorların yiyeceği " olarak anılmakta,uzun yaşamın sırrı,doğal bir şifa kaynağı olarak satılmakta  ve geleneksel olarak düğün yemeklerinde kullanıldığı gibi afrodizyak etkisi olduğuna inanılmaktadır.  Shiitake ` nin yetiştiği ...